Pabo Tutti2 0777 cropped

Mijn naam is Erik van Vugt en ik ben in 1983 geboren en opgegroeid in Oosterhout (NB). Daar ontstond mijn interesse voor muziek. Als klein kind speelde ik alle melodieën die ik kende op ons elektronisch orgel. Toen mijn ouders gek waren geworden van de Vlooienmars werd ik naar de muziekschool gestuurd. Na twee jaar algemene muzikale vorming koos ik niet voor piano, maar voor trompet, dit tot groot verdriet van onze buren.

De trompet ging na een aantal jaren en diploma’s weer de trompetkoffer in en ging ik zingen in het bandje dat ik zelf had opgericht met vrienden. Ik besloot klassiek zangles te nemen. Na een jaartje les deed ik auditie op het conservatorium in Tilburg. Ik werd aangenomen voor de opleiding Docent Muziek en ging in Tilburg wonen. Ik stapte na een half jaar over van klassieke naar lichte zang (musical, pop, jazz) en ik kreeg de kans om meerstemmig te zingen op hoog niveau bij het Fontys JazzChoir dat in dat zelfde jaar werd opgericht. Hier ligt de basis voor wat ik nu doe: dirigeren, arrangeren en componeren.

Om even uit te waaien ben ik sinds mijn vijftiende ook regelmatig in de Belgische Ardennen te vinden als instructeur op de klimrotsen, in grotten, op het water in een kajak en in het bos met paintball uitrusting. Elk jaar reis ik af naar de Alpen om te skiën. Verder ben ik verzot op pretparken, achtbanen, stedentrips, dagje strand met de hond, wandeltochten, lekker eten, gezelschapsspelletjes en een avondje samen op de bank.

Erik van Vugt
Dirigent - Arrangeur - Componist